Onze visie


JoJo is ravotten, je amuseren, knotsgekke spelletjes bedenken,... Kortom, je creativiteit en enthousiasme de vrije loop laten en massa's ervaringen opdoen.


Kinderen en jongeren op een gezonde en groepsbevorderende manier de vakantie van hun leven bezorgen, daar gaat het om. Uiteraard is JoJo meer dan dat. Op kamp of tijdens de jaarwerking voel je pas echt waar JoJo voor staat.

De veelzijdigheid van JoJo verpakt in 4 pijlers

Zelfstandigheid & Verantwoordelijkheid


Bij JoJo leren kinderen en jongeren hun plan trekken, zichzelf kennen en anderen aanvaarden. De jongeren worden uitgedaagd om nieuwe dingen uit te proberen en problemen vindingrijk aan te pakken. Iedereen krijgt de kans om zijn mogelijkheden te ontplooien op het moment dat hij/zij er klaar voor is.

Creativiteit


Tijdens het kamp worden de jongeren geprikkeld om creatief te experimenteren. Ze leren het plezier in zichzelf uiten door middel van expressiviteit. Zo ontdekken kinderen het plezier en de mogelijkheden van creativiteit en worden ze ondersteund in de zoektocht naar hun talent.

Samenhorigheid


JoJo haalt de grootste kracht uit het spelen en leven in groep. De jongeren leren om hun zegje te doen en op te komen voor wie ze zijn en wat ze willen. Jojo's twijfelen tussen 'Sluipspel' of 'Tikkertje' spelen en Diabolo's maken ruzie over een toneelstuk of een tentoonstelling in elkaar boksen. Maar altijd is het een oefening in wederzijds respect en in de rijkdom van verschillen.

Solidariteit & Diversiteit


Bij JoJo staan we open voor kinderen in maatschappelijk kwetsbare situaties en kansarme jongeren.

Kortom voor iedereen. Kinderen verchillen soms zoveel van mekaar; andere intresses, ander geloof of cultuur, geven een andere waarde aan bepaalde aspecten... (zelfs op jonge leeftijd). Door deze diversiteit van kinderen samen te brengen, leren ze niet enkel hunzelf beter kennen maar leren ze ook dat er nog zoveel meer te ontdekken valt.